1-2-3 blog myself: Papierwerk

2012-10-06 10:50

Ag, wil iemand my nie betaal om elke dag rond te sit en mooi te lyk nie?

Die afgelope week moes ek myself weer die vraag vra: “Wat doen ek nou eintlik met my lewe?” Dit het gevolg na die soveelste Quarterly Report by die werk waar daar weer getalle was wat nie geklop het nie en ek ‘n paar sieldodende ure moes soek na syfers wat nêrens te kry was nie.

Duidelik het ek iets verkeerd gedoen in ‘n vorige lewe om sulke tipe marteling te verdien. Ek is van nature nie baie goed met syfers nie, so om so iets vir my te gee is net so goed as om vir my ‘n kettingsaag te gee en te vra om die Mona Lisa uit ‘n blok ys te kerf. Dit gaan nie gebeur nie. Ek het maar die tradisionele roete van dealing with it gevolg en die papiere onder ‘n lot ander ingedruk en gehoop dat niemand ooit weer daarvoor sal vra nie.

Dit was nou midde die gemors wat die lewe nie meer vir my so lekker sin gemaak het nie. Sekerlik moet ek tog êrens op ‘n strand sit met ‘n drankie in die een hand en ‘n boek in die ander, terwyl ‘n ligte seebries oor my gesig streel. Dit kan tog nie wees dat ek met ‘n liniaal oor 30 bladsye van syfers moet gaan terwyl ek naby aan trane is en gedagtes van wraak en moord op all ouditeure koester nie.

Ek moes uiteindelik aanvaar dat ek miskien slegte keuses in my lewe gemaak het, keuses wat my gelei het tot op hierdie punt waar ek wou bid vir die dood om my te kom verlos uit die kloue van hierdie genadelose burokrasie wat oënskynlik daarop uit is om my siel stukkie vir stukkie van my te steel.

Met oomblikke het ek die lig aan die einde van die tonnel gesien, maar dit was natuurlik elke keer die duiwel met ‘n blowtorch. Ek sou net begin dink ek het die probleem opgelos en gevoel asof ek oor die wenstreep van die Comrades gaan hardloop, maar dan word dit net weer so onder my uitgeruk soos ‘n mat op gladde teëls.

Hierdie is beslis nie die tipe lewe vir my nie, ek is ‘n vrye gees wat sonder enige teuels die veld ingestuur moet word. Ek moet ‘n stuk papier gegee word en ‘n eindelose voorraad van koffie, tee en natuurlik bier met so ‘n paar borde nachos met ekstra kaas en jalapeno's tussenin. Ek moet kan droom en voel en wees en speel.

Ek was al voorheen hier, op die plek waar ek besluit dat ek genoeg gehad het en dat om net die rekeninge betaal te kry nie vir my genoeg rede is om te bly waar ek is nie.

Ek het dit nog altyd reggekry om aan te beweeg na iets beters. Ek moet net die besluit maak om daai finale sprong te maak en weer bietjie vreesloos te wees...

Lees Rapport se kommentaar beleid

Lewer kommentaar op hierdie artikel
0 reaksies
Lewer kommentaar
Kommentaar 0 oorblywende karakters

binne rapport

Weer
Ksd: 11-21°C Morning clouds. Mild. Pta: 8-22°C Sunny. Mild.
Jhb: 5-17°C Sunny. Mild. Bfn: 4-16°C Sunny. Cool.
Dbn: 13-23°C Morning clouds. Mild. PE: 11-23°C High level clouds. Mild.
7-dag-voorspelling...

Betrekkinge - Vind jou droomwerk

Eiendomme - Vind 'n nuwe huis

Reis - Besoek, Bespreek, Laat Waai!

Escape winter, head to Mauritius

Escape winter by spending 7 nights in Mauritius' tropical bliss from R13 215 per person sharing. Includes return flights, airport transfers and accommodation.Book now!

Kalahari.com - doen vandag jou inkopies aanlyn

Spesiale aanbiedinge vir Moedersdag!

Bederf Ma met dié ongelooflike spesiale aanbiedinge wat haar hart sal laat vermurwe. Koop nou!

Parfuumwinskopies vir Moedersdag!

Bederf Ma met spesiale parfuumwinskopies en geskenkpakke vir Moedersdag. Aanbod geldig solank voorraad beskikbaar is. Koop nou!

Oefen sonder dat dit ’n plaas se prys kos

Tot 30% afslag op alle toerusting vir joga, om jou fiksheid te verbeter en jou spiere sterker te maak. Aanbod geldig solank voorraad beskikbaar is. Koop nou!

RYOBI-gereedskap

Gee uiting aan jou innerlike DDS-geesdrif met RYOBI-gereedskap. Koop nou!

Gewilde nuwe flieks

Frozen, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Thor: The Dark World, Leon Schuster: Schuks! Your Country Needs You en nog baie meer. Koop nou!

The Real Meal Revolution (boek & e-boek)

Die doel van The Real Meal Revolution is om jou lewe te verander deur jou eetgewoontes te leer wat jou in beheer plaas van jou gewig en jou gesondheid. Bestel nou!

Besoek www.kalahari.com vir miljoene boeke, musiek, DVD's, games & meer!