Die vet weet: Sjokolade maak sin

2012-08-21 13:23

 "Have a break, have a Kit Kat."

Dit moet een van die suksesvolste advertensies in menseheugenis wees. Vir my, in elk geval. Die ander een is Bar One se 25-uur-dag.

Snaaks dat ek nou vandag aan sjokolade-advertensies dink. Ek het lank laas sjokolade geëet. Maar dit het betrekking op my afgelope week.

Eerstens die Kit Kat: Ek het besluit ek raak nou te behep met dieet, en toe besluit ek om ’n week lange break te vat. Hierdie grappie hou verband daarmee (jammer, dit werk net beter in Engels): Ek is seker ek ly aan CDO. Dis soos OCD (obsessief-kompulsiewe stoornis), maar net in alfabetiese volgorde. Soos dit móét wees!

Nadat ek verlede week drie verskillende lesings op my nuwe skaal gekry het, na gelang van op watter teël in my gang of badkamer ek dit neersit, het ’n goeie vriendin, Alida, my gewaarsku dat ek te behep raak met die wegery. En sy is reg. ’n Ander vriendin, Phillippa, het voorgestel ek sit die skaal elke keer op dieselfde teel en weeg my een keer per week op dieselfde dag, dieselfde tyd.

Ek het hulle al twee se raad ter harte geneem. Sonder om erg oorboord te gaan het ek nié die afgelope week by my dieet gehou nie. Vrydagaand het ek selfs tjips geëet toe ’n klompie van my Kaapse vriende by my kom kuier het. En vanoggend weeg ek 102,3 kg. Dit beteken ek het niks opgetel nie. As ek die middelste gewig van laas week se skaalsessie vat, is ek trouens 100 gram ligter. Ek is tevrede daarmee. Dit beteken hopelik my metabolisme het uiteindelik ingeskop. Want my gewig het konstant gebly, al het ek verkeerd geëet.

Tweedens die Bar One: Ek het myself die afgelope week oor ’n mik gewerk. Behalwe dat dit ’n besig week by die werk was, het ek verlede Maandag-, Dinsdag-, Donderdag-, Sondag en Maandagaand (gister) boonop in Beeld se nagkantoor gevryskut (wat beteken ek werk van 09:00 tot 22:00); ek het ’n klomp vryskutwerk gehad wat my minstens nog twee uur per dag besig gehou het én ek het die hele naweek ’n Kaapse vriendin gehad wat by my gekuier het. Ek sou kon doen met 48-uur-dae, wat nog 25 uur.

Boonop sukkel ek seker al die laaste maand met sinusitis en oorpyn. Elke keer wanneer die koue toeslaan, raak ek siek. Ek het nog nooit ’n sterk immuunstelsel gehad nie, weet nie hoekom nie. Ek drink elke dag ’n multivitamien, B+, sink en omega-3. Sondag is die eerste keer in ’n week wat ek sonder oorpyn wakker geword het. Ek hoop die mooi weer wat ons op die oomblik in Johannesburg het, hou. Hierdie kouefronte begin my nou onderkry. Ek weet mens moet winter hê, maar jinne, dis darem seker nou genoeg.

Hierdie week behoort darem effens rustiger te wees, dankie tog. So ek het vanoggend weer volstoom op die dieet-trein geklim. My dieetkundige, Danny, se eetplan wat sy al in April vir my uitgewerk het. Snytjie lae GI-roosterbrood met ’n gekookte eier vir ontbyt, bolognese met volstruismaalvleis en ’n halwe koppie basmati-rys vir sowel middag- as aandete, ’n nartjie as versnapering in die middel van die oggend en ’n klein bakkie vetvrye jogurt vir middagversnapering. Twee liter water per dag.

En vanmiddag kan ek uiteindelik weer met die honde gaan stap. Ek is seker hulle sal ook baie bly wees!

Lees Rapport se kommentaarbeleid

Lewer kommentaar op hierdie artikel
10 reaksies
Lewer kommentaar
Kommentaar 0 oorblywende karakters

binne rapport

Weer
Ksd: 12-15°C Rain showers. Decreasing cloudiness. Cool. Pta: 12-27°C High level clouds. Pleasantly warm.
Jhb: 11-22°C High level clouds. Mild. Bfn: 6-16°C Morning clouds. Refreshingly cool.
Dbn: 17-22°C Showery. Mostly cloudy. Cool. PE: 8-19°C More sun than clouds. Mild.
7-dag-voorspelling...

Betrekkinge - Vind jou droomwerk

Eiendomme - Vind 'n nuwe huis

Reis - Besoek, Bespreek, Laat Waai!

Magical Massinga

Spend 5 nights at the gorgeous Massinga Beach Lodge in Mozambique and only pay for 4 from R13 220 per person sharing. Includes return flights, accommodation, transfers and romantic turndown.Book now!

Kalahari.com - doen vandag jou inkopies aanlyn

Tablet Asus Nexus 7'' 3G met 32GB nou R1 999

Kry die Nexus 7”-tablet met Wifi & 3G vir slegs R1 999 en bespaar R500! Aanbod geldig solank voorraad beskikbaar is. Koop nou!

Plaas ’n voorafbestelling vir die Xbox One

Die vermaaksentrum wat jou alles-in-een bied – regstreekse TV, flieks, sosiale netwerke en speletjies. Plaas jou voorafbestelling nou!

Tot 50% afslag op haarsorgprodukte!

Bespaar tot 50% op professionele haarsorgprodukte by kalahari.com. Aanbod geldig solank voorraad beskikbaar is. Koop nou!

Nuwe e-boeke beskikbaar!

Maak jou gereed vir ’n lekker leeservaring wat e-boeke insluit soos Good Morning, Mr Mandela; Laaste dans, Drienie; Die brug na Haven en nog baie meer. Koop nou!

Hisense Infinity Prime-slimfoon

Bespaar R1 000 op die Hisense Infinity Prime 1-slimfoon. Nou R1 999. Aanbod geldig solank voorraad beskikbaar is. Koop nou!

Soos gesien op TV – Nuwe gobii-slimfone vanaf R999!

’n Kamera aan die voor- en agterkant, tweeledige SIM-verrigting en 200MB se GRATIS Cell C-data elke maand vir 12 maande, is maar net ’n paar van die eienskappe van dié slimfone. Kry joune nou! Koop hier.

Besoek www.kalahari.com vir miljoene boeke, musiek, DVD's, games & meer!